TK1

[Koiranet]

Tuhkimo eli Tuhkis, s.1.3.2002

Tiku, Tipuli, Tiksu, Tupuna, Sinttura…

Minun pieni ihana blondiini, lauman pomo ja oikea teräsmuori. Tuhkis on elämäni koira, tuskin tällä luonteella olevaa koiraa enää tulee vastaan. Se olisi osaavammalla ohjaajalla taipunut vaikka mihin ainakin tokossa ja agissa. Mutta minulla se on ollut molemmissa se harjoittelukappale. Nyt kun itsellä on jo kymmenisen vuotta kokemusta koiraharrastuksesta niin osaisin sille opettaa asiat oikein. Kyllä harmittaa että puudutin sen innokkuuden tokossa omalla taitamattomuudellani. Agilityn taas aloitimme sen kanssa liian myöhään, kisaamaan ehdimme vasta Tikun ollessa 8-vuotias, joten ikä tuli sillä vastaan. Mutta sain aina kisoissa kokea sen kanssa uskomattomia tilanteita, kuinka näppärästi se korjasi minun mokia. Sen kanssa oli hienoa aloittaa kisaaminen. Kun omat hermot oli ihan riekaleina niin Tuhkis kyllä pelasi ja ensimmäisen kisamme korkkasimme nollavoitolla. Sitä ei edes silloin ymmärtänyt kuinka hieno asia se oli ja todellakin 8-vuotiaalla koiralla! Agilityn lopetin sillä kymmen vuotiaana, ei sen lihaskunto kuitenkaan enää ole niin priima kuin nuorilla koirilla, joten loukkaantumisriski olisi ollut liian suuri, vaikka se onnekseen saikin kisata miniluokassa.

Tuhkis on kiertänyt näyttelyissä jonkin verran. Vaikka onkin islantilaiseksi todella pieni, niin on se niissä ainakin muutaman tuomarin hurmannut ja kotiin on kiikuteltu pikku pokaaleita.

Paimennustestissä vuonna 2007 se sai sen päivän osalta tuloksen heikkoja paimennustaipumuksia. No käytännössä se on paimentanut nuorempana poneja ja ainakin niitä se pyöritti kasassa ihan omatoimisesti. Joten kyllä ne taipumukset ovat jotensakin olemassa. Tuhkis on myös tarkka vahtikoira ja jos se pitää jotain asiaa uhkaavana ei se epäröi iskeä hampaitaan siihen. Ainakin ruohonleikkuria on raadeltu, samoin moottorikelkkaa se on yrittänyt kesyttää puremalla kelkkaa, ei siis kelkan kuskia. Eli ulkonäkö pettää pahasti tässä koirassa.

Tuhkis aloitti 11-vuoden iässä jälleen tokoharrastuksen ja on kyllä vain piristynyt sen myötä. Eli vanha sanonta ei vanha koira uusia temppuja opi, on nyt kumottu. Kyllä oppii ja haluaa oppia. Islantilaisistahan mainitaan että ovat pitkäikäisiä, joten toivotaan että saan Tikulin kanssa tokottaa vielä pitkään.